vineri, 4 martie 2011

”Noua Dreaptă” își selectează păcatele

Casian, un cititor al blog-ului, a urmărit reacțiile și atitudinile ONG-ului ”Noua Dreaptă” după flash mob-ul din 14 februarie și ne-a trimis o scrisoare care credem că merită atenție, fiind una informativă. Cititți mai jos ce ne spune Casian.


Astăzi am privit cu atenție polemica între reprezentanții ”Noua Dreaptă” și ”Amnesty International”.

Polemica se rezuma la faptul că ”Amnesty International” punea accent pe Legislația R.Moldova și pe cea Internațională, precum și pe practica țărilor europene, pe când ”Noua Dreaptă” punea accent pe tradiție și pe majoritatea populației ortodoxe care nu agrează pe homosexuali, accentuând că aceasta este un păcat grav.

Dacă ”Noua Dreaptă” atât de mult ține la moralitatea acestei țări, din ce cauză ei trec cu vederea alte ”păcate”, care pentru mulți deja au devenit o normalitate, ceva banal. Voi da câteva exemple.


Creditarea. Băncile din Moldova oferă serviciul de împrumut al banilor, contra dobânzii calculate conform tarifelor. Deseori necesităm de bani sau de anumite obiecte, iar acest serviciu ne ajută să ieșim din încurcătură. În termeni bisericești aceasta se numește camată sau cămătărie și se consideră păcat de moarte. Biserica tace cu privire la acest păcat, societatea la fel. Mulți nici nu știu că acesta este un păcat. Creditele și depozitele sunt larg promovate în mass-media și sunt luate de către persoane fizice, judirice și chiar de state între state.

Contraceptivele. Acum la orice market, farmacie sau chiar butic poţi achiziţiona contraceptive pentru bărbaţi (prezervative), cât şi pentru femei (pastile). Dacă nu doreşti copii, trebuie să utilizezi contraceptive. Practica utilizării lor, educată încă din timpul şcolii a devenit o regulă. Însă prea puţini cunosc că utilizarea contraceptivilor este un păcat de moarte. Cei ce fac sex cu contraceptive se aseamănă lui Onan din Vechiul Testament ”Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşii fratelui său. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta.” (Facere 38, 9-10). Biserica ştie despre acest păcat, însă tace şi nu se luptă cu el. Nu iese la demonstraţii şi nici nu îndeamnă Guvernul să interzică comercializarea sau utilizarea lor.

Superstiţiile. La fiecare sarbătoare religioasă în mass media auzim despre vrăjile şi superstiţiile legate de acea sărbătoare. Zilnic auzim horoscop pentru fiecare zodie. Şi toate acestea au devenit ca fiind reguli, contra căror nimeni dintre creştini nu se mai luptă, chiar dacă de către Biserică sunt considerate păcate. De ce Mitropolia nu ar scrie mesaje oficiale către mass-media pentru a opri practici păgâne, contrare doctrinei creştine?

Acestea sunt unele din păcate încetăţenite cu care Biserica nu se mai luptă. De ce? Sunt convinabile.

Ce îşi doresc homosexualii? Să distrugă familiile? Să atragă mai mulţi membri?

NU! Homosexualii nu vor să distrugă familiile, căci din familii sunt şi ei. Homosexualii susţin casătoriile heterosexuale şi crearea familiilor durabile şi stabile.

Este imposibil să devii heterosexual sau homosexual, dacă nu te-ai născut aşa. Tânărul încă de la 12-16 ani simte ceea ce îi place. Dacă s-a născut heterosexual, nimeni nu-l va putea să-l convingă ca să-i placă băieţii. Şi la fel este cu cei homosexuali.

Ei vor atitudine nediscrimanatorie. Aceasta nu înseamnă că realţiile sexuale se vor desfăşura în locurile publice. Nicidecum! Dar fiecare va putea să se deschidă, să fie sincer în preferinţele sale şi nu va fi jignit pentru ceea ce iubeşte.

Casian


Trimite istoria ta la suntgayinmoldova@gmail.com. 

7 comentarii:

Val spunea...

Foarte bine şi frumos spus. Bravo!!

Anonim spunea...

Totul bine si frumos, deranjeaza doar fraza:
"NU! Homosexualii nu vor să distrugă familiile, căci din familii sunt şi ei. Homosexualii susţin casătoriile heterosexuale şi crearea familiilor durabile şi stabile. "

Ar fi un element de autovictimizare si mai ales ca un gay nu poate vorbi din pozitia tuturor gayilor despre ce cred ei despre familie.

Anonim spunea...

Ideea era ca Asociatia ProFamilia si-a creat impresia ca homosexualii vor sa distruga familiile. Insa ei nu au acest scop. Ci ei vor sa creeze famiile sale homosexuale.
Societatea va fi compusa din familii heterosexuale si homosexuale. Si aceasta ar fi o normalitate. Exact cum s-ar casatori o afroamericana cu un asiat.

Vlad spunea...

Anonim,

e doar parerea ta, ceea se inseamna ca nu neaparat asa si este. Dupa mine, nu e vorba de victimizare, e doar un punct de vedere. Sau vrei sa spui ca noi, gay-ii, sustinem numai familiile homosexuale?! Ei uite aici te inseli chiar:)..

Pinocchi0 spunea...

Ai dreptate. Mi-a plăcut articolul. La mai multe!

Anonim spunea...

Vlad are dreptate,in plus inaintarea mishcarii homosexuale,sustinuta de toleranta,evoluiaza la manifestul si "promovarea posibilitatii de a fe deosebit" in cazul dat,de a fi gay.Manifestul in spatii publice inseamna,daca vreti,aceea publicitate si chiar imitare a actului sexual savarsit de homosexuali.NU puteti nega asta pentru ca putem urmari exemple in tarile unde se practica aceste activitati.

Anonim spunea...

Nu mai incerca sa creezi falsa parere ca homosexualitatea e ok, pentru ca nu e! Daca era ok nu milita nimeni impotriva ei, dar e un pacat, iar familiile homosexualilor sunt constiente ca pe cel in cauza nu`l vor intalni niciodata in rai.

Trimiteți un comentariu